Câștigi timp

Acasă la tine

Ești în siguranță

Ai flexibilitate

Câștigi timp

Acasă la tine

Ești în siguranță

Ai flexibilitate

EKG la domiciliu

Electrocardiograma sau EKG-ul este un test care înregistrează activitatea electrică a inimii tale. Cum? Prin intermediul unor mici electrozi pe care un asistent medical îi atașează pe pielea ta în zona pieptului, pe brațe și pe picioare.

Investigație EKG și monitorizare parametri
250 lei
Interpretare EKG
200 lei

Tarifele sunt valabile pentru serviciile prestate în municipiul București.

Deplasarea în județul Ilfov implică un cost adițional.

Iată ce spun pacienții

Recenzii primite pe Google

Evaluat cu 5 stele dintr-un total de 100 recenzii.

Recenzii primite pe Facebook

De ce să apelezi la TruMed pentru Electrocardiograma ( EKG ) la domiciliu?

În plus, ai ...

Întrebări adresate frecvent

Electrocardiograma sau EKG-ul este un test care înregistrează activitatea electrică a inimii tale, prin intermediul unor mici electrozi pe care un asistent medical îi atașează pe pielea ta în zona pieptului, pe brațe și pe picioare.


Fiecare bătaie a inimii este declanșată de un semnal electric care începe în partea de sus a inimii tale și care călătorește (este transmis) spre partea de jos a inimii.


EKG este o analiză rapidă, sigură și nedureroasă. Cu ajutorul acestui test se vor verifica bătăile (ritmul) inimii sau dacă ai o circulație proastă a sângelui către mușchiul inimii.


Printr-un EKG medicul poate să diagnosticheze un infarct miocardic sau să verifice acele aspecte care sunt anormale, cum ar fi mușchiul inimii (miocardul) îngroșat.


Un EKG arată activitatea electrică a inimii tale ca niște linii lăsate pe hârtie. Creșterile și scăderile subite în aceste linii sunt numite unde.

Nu există contraindicații absolute pentru efectuarea unei electrocardiograme, altele decât refuzul pacientului.

Electrocardiograma ECG/EKG la domiciliu ne oferă multe informații despre funcționarea electrică a inimii și este necesară în momentul în care suspectăm că ceva nu e în regulă.

 

EKG la domiciliu poate fi necesar pentru screening/de rutină în anumite situații: în anumite locuri de munca, pentru activități sportive sau cu ocazia anumitor examinări complexe.

 

Problemele cardiace deseori afectează activitatea electrică a inimii, iar medicul tău îți poate recomanda să efectuezi un EKG dacă te confrunți cu simptomele sau semnele care pot sugera că ai o problemă la inimă cum ar fi:

durere în piept
probleme respiratorii
te simți obosit sau slăbit
ai senzația că inima îți bate cu putere, că bate prea repede sau că bate anormal
ai senzația că inima ta bate după un tipar “neuniform”
detectarea unor sunete neobișnuite atunci când medicul îți ascultă inima cu un stetoscop

 

 

Un EKG îl va ajuta pe medicul tău să determine care este cauza simptomelor tale, dar și ce tip de tratament ar putea fi necesar în cazul tău.

 

Dacă ai 50 de ani sau peste această vârstă ori dacă ai antecedente medicale familiale de boli cardiovasculare, medicul tău îți poate recomanda un EKG și pentru a vedea dacă există semnele precoce ale unei boli de inimă.

 

Electrocardiograma s-a dovedit a fi unul dintre cele mai utile teste de diagnostic în medicina clinică. Ea este folosită în mod curent în evaluarea pacienților, pentru detectarea leziunilor miocardului (mușchiului inimii), ischemiei cardiace și prezenței unui infarct anterior.

 

În același timp, este folosită în evaluarea pacienților cu tulburări electrolitice, pacienților cu anumite toxicități la medicamente, cât și pacienților cu defibrilatoare implantabile și cu stimulatoare cardiace.

 

TruMed pune la dispoziţia celor interesaţi serviciul medical care constă în efectuarea unui examen EKG la domiciliu.

Cei 12 electrozi cu poziții diverse înregistrează impulsurile electrice care circulă în direcții diferite prin mușchiul inimii.

 

Exista aspecte normale pentru înregistrarea ce provine de la fiecare electrod, aceasta numindu-se, pe ECG, o derivație (există 12 derivații corespunzătoare celor 12 electrozi, numindu-se diferit în funcție de direcția curenților pe care îi înregistrează).


Majoritatea bolilor de inimă modifică aspectul ECG, arătând dacă pacientul are:


 Aritmii: inima bate prea repede, prea lent sau neregulat

 Infarct: ECG-ul arată faptul că o parte din mușchiul inimii a murit sau nu are destul sânge pentru a funcționa corect

 Hipertrofie (adică o inimă mărită): în principiu se vede faptul că toate derivațiile înregistrează impulsuri electrice mai ample

Apelând dispeceratul TruMed sau completând formularul din pagina de contact, de luni până duminică, în intervalul 07:00 – 23:00.

Echipa TruMed va fi prezentă la locație în ziua solicitării sau în următoarea zi. 

 

TruMed onorează solicitările la domiciliu în ordinea primirii lor.   

 

Dacă contextul solicitării este unul în care este nevoie de asistență urgentă, recomandăm apelarea la 112.

Plata serviciului se face imediat după terminarea ședinței. 

 

Este disponibilă plata cash sau cu cardul, în baza căreia va fi eliberat bonul fiscal.

Programează-te acum

Completeaza formularul de mai jos si te vom contacta in urmatoarele 8 ore.