Asistență medicală

Măsuri de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19 (Coronavirus)

Măsuri de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19 (Coronavirus)

Având în vedere contextul epidemiologic actual în care este obligatoriu să păstrăm distanțele sociale pentru a împiedica răspândirea virusului COVID 19, serviciile medicale la domiciliu reprezintă soluția optimă pentru tratarea nevoilor medicale. Din acest motiv, echipa TruMed este pregătită pentru a vă oferi soluțiile necesare într-o manieră optimă conform normelor și protocoalelor ale Institului Național de Sănătate Publică și ale Ministerului Sănătății.

IMPORTANT!

Ne dorim să vă asigurăm că luăm toate măsurile de prevenție și nu neglijăm importanța protejării împotriva răspândirii virusului, însă compania TruMed este în continuare focalizată asupra prestării serviciilor medicale cu care v-am obișnuit și până acum! Există cazuri foarte grave în continuare, boli cronice și nevoi medicale pe care nu le putem neglija și ne dorim să vă sprijinim în continuare și să vă putem trata din ce în ce mai bine.

NU am luat sau executat și nici NU vom lua teste pentru COVID-19! Statul român se ocupă de tratarea acestei probleme și noi nu avem autoritatea să ne implicăm. 

Mai mult, ne ocupăm de ceea ce statul nu se mai poate ocupa! Clinicile și spitalele vor deveni din ce în ce mai aglomerate și nu vor mai putea trata alte cazuri medicale care încă sunt importante! 

Vezi aici serviciile

Echipa TruMed respectă în totalitate normele și protocoalele în vigoare pentru a putea desfășura activitatea în deplină siguranță și fără a vă expune niciunui factor de risc.

De aceea, am acționat astfel:

 • Am avut parte de numeroase ședințe de instructaj în echipă
 • Echipamentele și consumabilele sunt depozitate după fiecare intervenție în pungi speciale și trimise ulterior către deșeuri periculoase
 • Investigăm telefonic posibilitatea și riscul de preluare a cazului prin 4 întrebări cheie despre pandemie. În cazul în care nu putem fi de ajutor și considerăm că ne expunem unui pericol, oferim suport telefonic.
 • Oferim asistență medicală telefonică pentru depistarea și evaluarea stării de sănătate
 • Completăm împreună cu pacientul un chestionar de evaluare a virusului COVID-19
 • La reîntoarcerea la sediu, curățăm și dezinfectăm suprafețele pe care așezăm echipamentele. În plus, aerisim și igienizăm camerele permanent.
 • Evităm, pe cât posibil, parcurgerea distanțelor în mediul extern care nu sunt neapărat necesare

Mai mult, avem echipament corespunzător contextului:

 • mască chirurgicală,
 • halat impermeabil de unică folosință,
 • șorț de protecție,
 • ecran de protecție facială,
 • mănuși de unică folosință,
 • botoși de unică folosință,
 • Combinezon de unică folosință
 • Combinezon Antichimic pentru protejare COVID19 conform protocolului impus de Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică. Protocolul impune folosirea acestuia DOAR în cazurile în care manopera medicală se execută într-un loc cu focar. Pe cât posibil, TruMed evită preluarea cazurilor în care depistăm un potențial pericol.

Vă sfătuim ca în această perioadă, persoanele care suferă de boli cronice sau acute, dar care nu necesită intervenție de urgență în spitale, să apeleze cu maximă încredere la echipa noastră de specialiști care vă vor asigura de toată atenția pentru administrarea tratamentului medicamentos sau pentru efectuarea manoperelor medicale necesare, în condiții de maximă siguranță în ceea ce privește prevenirea infectării. Echipele noastre vor sosi la dumneavoastră purtând echipamente medicale de protecție ce împiedică răspândirea virusului către dumneavoastră sau familie.

Apelând la serviciile medicale la domiciliu oferite de TruMed, veți avea siguranța unui act medical curat și profesionist, nu îi veți infecta pe cei apropiați, iar dumneavoastă veți beneficia de tot confortul de acasă, fără stres, fără a sta la cozi și fără să aveți foarte mult timp de așteptat pentru a fi preluat.

Separați, dar împreună!

Un pas important pe care îl putem face fiecare este să urmăm sfaturile Organizației Mondiale a Sănătății pentru a avea o viziune comună:

•Chiar și atunci când mâinile nu sunt vizibil murdare, folosiți soluții dezinfectante și spălați-vă de cel puțin 6 ori pe zi.
• Acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel atunci când tușiți sau strănutați. Dacă nu aveți la îndemână un șervețel, tușiți sau strănutați în pliul cotului. Este un gest mult mai igienic decât acoperirea gurii cu mâinile, apoi, spălați-vă pe mâini cu apă și săpun.
• Evitați cât mai mult să vă atingeți fața, nasul, ochii sau pielea capului.
• Păstrați distanța socială de 1 m și contactul fizic cu alte persoane (strângere de mână, îmbrățișare, pupat)
• Aerisiți biroul. Virusul se poate transmite aerogen.
• Evitați să împărțiți cu cineva feluri de mâncare, pahare și alte obiecte de uz casnic.
• Curățați și dezinfectați suprafețele pe care le atingeți des, precum tastaturile sau telefoanele mobile. Astfel, riscul de infectare poate fi diminuat semnificativ.
• Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puțin 14 zile
• Consumați alimente bine preparate termic (în special carnea, ouăle)
• În toate punctele de lucru, branch managerii se vor asigura că salariații respectă măsurile igienico-sanitare comunicate și se va face instruirea lor în acest sens.

1. Spălați-vă pe mâini de cel putin șase ori pe zi!

       Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile trebuiesc spălate cu apă și săpun cel putin 20 de secunde pentru a elimina virusul, iar dacă nu există apă și săpun, un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool 60% este suficient. Toate grupurile sanitare trebuie să fie dotate cu săpun, soluție dezinfectantă și spirt.

2. Evitați locurile aglomerate și respectați distanța socială de 1 m

   Evitați contactul direct cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute sau care au simptome de gripă sau răceală, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată.

3. Nu vă atingeți ochii , nasul și gura cu mâinile

    Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură, astfel evitați atingerea dacă nu v-ați spălat bine mâinile. Mâinile intră în contact cu suprafețele contaminate de virus răspândindu-se în tot corpul.

4. Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți

    Tușiți cu gura acoperită sau într-un șervețel de preferat de unică folosință, iar dacă nu aveți un șervețel la îndemână, tușiți sau strănutați în îndoitura (pliul) cotului. Dacă în momentul în care tușiți vă acoperiți gura cu mâinile, puteți contamina obiecte sau persoane cu care veniți în contact.

5. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool

    Dezinfectanții chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanți ce conțin, clor, înnălbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic și cloroform. Spatiile de luat masa trebuiesc dezinfectate zilnic.

 6. Purtăm sau nu mască de protecție?

    Purtarea unei măști medicale este una dintre măsurile de prevenție menite sa limiteze transmiterea unor infecții respiratorii, printre care și infecția determinata de noul coronavirus (COVID-19) din China. Totuși, doar purtarea unei măști nu este suficienta, astfel ca este necesara și adoptarea altor măsuri, printre care de maxima importanta sunt cele de respectare a normelor de igiena prezentate mai sus. Utilizați mască de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave.

7. La primele semne de îmbolnăvire, semnalați acest aspect medicului.

    Salariații care prezintă simptome de răceala/infecții respiratorii acute vor purta masca de protecție la locul de munca; dacă se poate, se va incuraja lucrul de acasă sau concediu de odihna/concediu medical.

Mihai

Asistent medical generalist – Acreditat OAMGMAMR​
Comunicarea, organizarea și luarea deciziilor sub presiune le-am cultivat în practicarea acestor meseri și m-au ajutat și mă ajută în continuare în meseria mea de dispecer.
Scopul meu în echipa TruMed este de a asigura un traseu ușor pentru asistenți, rezultând într-un timp de așteptare cât mai scurt pentru pacienți.

închide

TruMed 2021 - Toate drepturile rezervate