Câștigi timp
Acasă la tine
Ești în siguranță
Ai flexibilitate
Câștigi timp
Acasă la tine
Ești în siguranță
Ai flexibilitate

Ecografia abdominala la domiciliu

(momentan indisponibil)

Cu ajutorul acestei proceduri, medicul obtine informații utile despre starea organelor abdominale.

Ecografie abdomen total
400 lei
Pachet Consultatie Medicina Interna + Ecografie abdomen total
750 lei
Tarifele sunt valabile pentru serviciile prestate în municipiul București.
Deplasarea în județul Ilfov implică un cost adițional.
ecografie abdominala
Iată ce spun pacienții
Recenzii primite pe Google
Evaluat cu 5 stele dintr-un total de 100 recenzii.
Recenzii primite pe Facebook
De ce să vă adresați serviciului
de ecografie abdominala la domiciliu TruMed?
Ce așteptări poți avea de la noi?
Ce asteptari avem de la tine?
În plus, ai ...
Întrebări adresate frecvent

O ecografie abdominala produce o imagine a organelor si a altor structuri din abdomenul superior, folosind unde sonore. Imagistica cu ultrasunete se mai numește și sonografie . 

Se utilizează o sondă mică numită traductor și gel plasat direct pe piele. Undele sonore de înaltă frecvență călătoresc de la sondă prin gel în corp. Sonda colectează sunetele care revin. Un computer folosește unde sonore pentru a crea o imagine. 

Ecografia abdominală este efectuată pentru a evalua:

 • rinichi
 • ficat
 • vezica biliara
 • căile biliare
 • pancreas
 • splină
 • aorta abdominală și alte vase de sânge ale abdomenului

Ecografia este utilizată pentru a ajuta la diagnosticarea unei varietăți de afecțiuni, cum ar fi:

 • un anevrism de aortă abdominală (AAA)
 • organ mărit (cum ar fi ficatul , splina sau rinichii)
 • durere sau distensie abdominală 
 • funcționarea anormală a ficatului
 • lichid în cavitatea abdominală
 • calculi biliari
 • hernie
 • pancreatită
 • blocaj renal sau cancer
 • Piatra la rinichi
 • cancer de ficat
 • apendicită
 • tumori

Poarta îmbrăcăminte confortabilă, lejeră. Este necesar să îndepărtezi îmbrăcămintea din zona de examinat.

 

Pregătirile depind de tipul de ecografie pe care o faci

 • Pentru un studiu al ficatului, vezicii biliare, splinei și pancreasului, este  recomandat să mânanci o masă fără grăsimi în seara dinaintea testului;
 • Pentru ecografia rinichilor, este recomandat sa bei patru până la șase pahare de lichid cu aproximativ o oră înainte de test pentru a umple vezica urinară.
 • Este recomandat  să eviti  mancarea timp de opt ore înainte de examinare  pentru a evita acumularea de gaze în intestine.

Aparatele cu ultrasunete constau dintr-o consolă de computer, un monitor video și un traductor atașat. Traductorul este un dispozitiv mic de mână care seamănă cu un microfon. Traductorul trimite unde sonore inaudibile, de înaltă frecvență în corp și ascultă ecourile care se întorc. 

Medicul aplică o cantitate mică de gel pe zona supusă examinării și plasează traductorul acolo. Gelul permite undelor sonore să circule înainte și înapoi între traductor și zona supusă examinării.

 Imaginea cu ultrasunete este imediat vizibilă pe un monitor video. Calculatorul creează imaginea în funcție de volumul (amplitudinea), înălțimea (frecvența) și timpul necesar pentru ca semnalul cu ultrasunete să revină la traductor. De asemenea, ia în considerare tipul de structură corporală și/sau țesut prin care se deplasează sunetul.

 

Pentru majoritatea examenelor cu ultrasunete, vei sta întins cu fața în sus pe pat. Ti se poate cere de catre medic  sa te întorci pe o parte sau pe alta  pentru a îmbunătăți calitatea imaginilor.

Medicul va  aplica un gel pe bază de apă pe zona corpului examinată. Gelul va ajuta traductorul să facă contact sigur cu corpul. De asemenea, elimină pungile de aer dintre traductor și piele care pot bloca trecerea undelor sonore în corpul tău. Medicul  plasează traductorul pe corp și îl deplasează înainte și înapoi peste zona de interes până când captează imaginile dorite.

Traductorul trimite unde sonore de înaltă frecvență prin corp. Aceste unde sunt prea înalte pentru ca urechea umană să le audă. Dar undele răsună în timp ce lovesc un obiect dens, cum ar fi un organ. De obicei, nu există disconfort din cauza presiunii, atunci cand  medicul presează traductorul pe zona examinată. Cu toate acestea, dacă zona este sensibilă, este posibil să simți o presiune sau o durere minoră din partea traductorului.Anumiți factori sau condiții pot interfera cu rezultatele unei ecografii, inclusiv:

 • obezitate severă
 • alimente în interiorul stomacului
 • excesul de gaze intestinale

Odată ce imagistica este completă, medicul  va șterge gelul transparent de pe piele. Orice porțiune care rămâne se va usca rapid. Gelul cu ultrasunete nu pătează sau decolorează hainele.

Majoritatea examenelor cu ultrasunete sunt nedureroase, rapide și ușor de tolerat.

Ecografia abdominală este de obicei finalizată în 30 de minute.

După un examen cu ultrasunete, iti poti relua imediat activitățile normale.

Medicul care va efectua ecografia, analizează imaginile si le interpretează. 

Este posibil să ai nevoie de mai multe investigatii. Medicul poate solicita alte teste sau analize de sange.

Undele ultrasunete sunt perturbate de aer sau gaz. Prin urmare, ultrasunetele nu reprezinta o tehnică imagistică ideală pentru intestinul plin de aer sau pentru organele ascunse de intestin.

 Ecografia nu este la fel de utilă pentru imagistica plămânilor plini cu aer, dar poate fi folosită pentru a detecta lichidul din jurul sau din interiorul plămânilor.

 În mod similar, ultrasunetele nu pot pătrunde în os, dar pot fi utilizate pentru imagistica fracturilor osoase sau pentru infecția din jurul unui os.

Pacienții cu greutate mare sunt mai dificil de diagnosticat prin ultrasunete, deoarece cantități mai mari de țesut slăbesc undele sonore pe măsură ce acestea trec mai adânc în corp și trebuie să se întoarcă la traductor pentru analiză.

O ecografie abdominală nu are riscuri. Spre deosebire de raze X sau CT , ultrasunetele nu folosesc radiații, motiv pentru care medicii preferă să le folosească pentru a verifica organele.

Da, poti oricand sa soliciti o examinare ecografica pentru a verifica starea organele majore din cavitatea abdominală. Aceste organe includ vezica biliară, rinichii, ficatul, pancreasul și splina.

De fapt, dacă ai vârsta cuprinsă între 65 și 75 de ani și obisnuiesti sa fumezi, TruMed iti recomandă să faci o ecografie abdominală pentru a verifica dacă există un anevrism de aortă abdominală .

Programează-te acum
Completeaza formularul de mai jos si te vom contacta in urmatoarele 8 ore.