Analize medicale

Analizele și testele medicale necesare în fiecare an pot fi făcute și la domiciliu

Analizele și testele medicale necesare în fiecare an pot fi făcute și la domiciliu

Și anul ăsta ai omis să îți faci setul de analize uzuale? Știm, cunoaștem sentimentul, timpul nu îți permite, și să stai la rând să îți faci toate analizele după care să alergi după rezultate e chiar obositor. 

DE CE E BINE SA ÎȚI FACI ANALIZELE UZUALE? 

Ele pot depista la timp anumite suferințe ale organismului, care, netratate, se pot transforma în afecțiuni greu de tratat sau chiar imposibile.

Aceste analize fac parte din două categorii principale (hematologie și biochimie), iar printre cele mai importante sunt:

Hemoleucograma completă – este o investigație  în urma cărora afli care este starea generală de sănătate. Aceste analize medicale permit diagnosticarea infecțiilor, anemiei, leucemiilor etc.

VSH-ul – reprezintă viteza de sedimentare a hematiilor, fiind un test util în stabilirea diagnosticului și înregistrarea evoluției unei boli inflamatorii. Din acest punct de vedere, VSH-ul are un rol important și în depistarea infecțiilor sau inflamațiilor de la nivelor unor țesuturi sau organe.

Fibrinogenul – indicat să fie făcut  împreună cu alte teste. Rezultatele obținute în urma testării, arată capacitatea de a forma și a dezintegra cheaguri de sânge. 

Acest test arată afecțiunile inflamatorii sau cardiovasculare (infarct miocardic, insuficiență cardiacă), precum și tumori maligne, reumatism etc.

Glicemia – unul din cele mai întâlnite teste, acesta arată nievlul de glucoză sau zahăr din sânge. Valoarea mare a glicemiei poate indica diabetul sau diverse afecțiuni cardiovasculare. 

De asemenea, zahărul din sânge este pentru corp combustibilul principal pentru producerea energiei necesare, iar un nivel normal asigură un metabolism sănătos.

Colesterolul –  grăsimea ce se regaseste în toate celulele organismului, aproximativ 80% , iar restul de 20% se ia din alimentatia de zi cu zi prin intermediul ficatului. 

Sunt 2 categorii de colesterol, “bun” și “rău”, cel “rău” numit în termeni de specialitate LDL și colesterolul „bun”, HDL, care este eliminat din organism. Prin intermediul analizelor afli care este nivelul de colesterol ”rău” și parametri necesari pentru a ține sub control. 

Calciul – doar 2% din masa corporala a corpului uman, acesta se găsește în proporție de 99% în oase. Aflarea nivelului de calciu iconic și total este necesară pentru o bună funcționare a corpului, iar parametrii anormali pot indica hipocalcemie sau hipercalcemie.

Probele hepatice simple – sunt bun diagnostic al hepatitelor cronice, în special pentru hepatita C și D, această testare constă în evaluarea funcției ficatului. 

* Pentru interpretarea tuturor analizelor medicale făcute la domiciliu, suntem mândri să avem o colaborare de mai bine de un an alături de laboratoarele Synevo, unde și în cazul de față, poți afla cu o acuratețe dacă valorile din cadrul analizei hepatice sunt crescute (TGO sau TGP ) și nu ascund de fiecare dată o boală hepatică. 

*  Toate analizele medicale realizate de către echipa de Asistente Medicale la Domiciliu – TruMed, vor fi trimise în laboratoarele Synevo.

Electroforeza proteinelor serice și totale – acest set de analize este important deoarece poți afla care e procentajul proteinelor din corp, o serie de substanțe vitale pentru funcționarea celulelor și țesuturilor responsabile cu sistemul imunitar.

Probele renale – analizele medicale ce au ca subiect principal ureea, creatinina, sumarul de urina, toate acestea indicând, eventuala prezență a unei infecții urinare, litiazele renale sau insuficiență renală, o afecțiune gravă ce necesită medicație specializată. 

Aceste teste permit evaluarea funcției rinichilor, pentru că acidul uric, creatinina și ureea se regasesc în sânge și se elimină prin rinichi.

Toate acestea reprezinta setul de analize uzuale pe care tu și familia ta ar trebui să-l faceți anual la un spital specializat sau în căldura căminului dacă optați pentru analize medicale la domiciliu.

Noi îți punem la dispoziție echipa de asistente medicale la domiciliu TruMed, care îți poate asigura în orice moment din zi recoltarea tuturor testelor și oferirea de rezultate cu ajutorul parteneriatului realizat cu laboratoarele Synevo.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre serviciul de analize medicale la domiciliu, click aici: https://trumed.ro/servicii/analize-medicale-la-domiciliu/ .

Iar dacă vrei să vezi de ce servicii medicale mai poți beneficia împreună cu prețurile aferente, îți lăsăm aici https://trumed.ro/servicii/ linkul către serviciile TruMed Servicii Medicale la Domiciliu.

Mihai

Asistent medical generalist – Acreditat OAMGMAMR​
Comunicarea, organizarea și luarea deciziilor sub presiune le-am cultivat în practicarea acestor meseri și m-au ajutat și mă ajută în continuare în meseria mea de dispecer.
Scopul meu în echipa TruMed este de a asigura un traseu ușor pentru asistenți, rezultând într-un timp de așteptare cât mai scurt pentru pacienți.

închide

TruMed 2021 - Toate drepturile rezervate