Perfuzii

Perfuzie de hidratare: ce este, cu ce te ajută și când se administrează

Perfuzie de hidratare: ce este, cu ce te ajută și când se administrează

Ești preocupat de starea de sănătate a corpului tău? Află că, pentru a funcționa corect, acesta are nevoie de nutrienți și de hidratare. Organismul are nevoie de o îngrijire constantă pentru a continua să funcționeze în parametrii optimi. Mineralele, vitaminele , aminoacizii și antioxidanții sunt doar câteva dintre substanțele nutritive de bază de care ai nevoie zilnic pentru a funcționa optim. Însă, în  ziua de azi, oamenii nu mai au timp să se preocupe de bunăstarea lor. Poate și tu te simți uneori lipsit de energie și obosit, fără un motiv întemeiat. E important să apelezi la un medic specialist atunci când ai orice afecțiune și să găsești cea mai eficientă metodă de a furniza substanțe nutritive esențiale organismului tău. Dacă vrei să afli mai multe informații despre perfuzia de hidratare, citește în continuare acest articol.

1.Ce este perfuzia de hidratare?

Perfuzia de hidratare este o intervenție care presupune administrarea intravenoasă a anumitor nutrienți de care organismul are nevoie zilnic. Mulți nutrienți pe care îi iei pe cale orală se pierd atunci când intră în contact cu sistemul digestiv. Cu ajutorul unei perfuzii de hidratare, aceste substanțe ajung direct în sânge. Aceasta are foarte multe avantaje, însă nu uita că este important să soliciți asistență medicală, ori de câte ori simți că ceva nu este în regulă cu corpul tău. Chiar dacă alegi să consumi alimente bogate în vitamine, asta nu înseamnă că toate ajung în corpul tău. Alegând perfuzia de hidratare, poți avea încredere că ți-ai atins nivelul ideal de vitamine care intra în corp.

2.Care sunt beneficiile perfuzie de hidratare?

Această abordare de a introduce direct substanțele nutritive în corp permite organismului să absoarbă mai repede vitaminele de care are nevoie. Eficacitatea acestui proces s-a dovedit a fi satisfăcătoare, fiindcă există nenumărate beneficii pentru sănătate:

Hidratare– perfuzia este o opțiune excelentă pentru a restabilii hidratarea și pentru a porni recuperarea musculară, mai ales după ce ai depus efort fizic sau antrenament foarte intens. De asemenea, ea este utilă și în tratarea anumitor dureri de cap, ajută împotriva mahmurelii, amețelilor și a pielii uscate.

Imunitatea– un sistem imunitar sănătos înseamnă un corp care se poate apăra împotriva răcelii, a gripei de sezon și a oboselii.

Bunăstare– acest cocktail de vitamine îți va oferi mai multă energie și te va ajuta să reduci oboseala, îmbunătățește calitatea somnului și repară pielea deshidratată.

3. Cât de sigură este perfuzia de hidratare?

Perfuzia de hidratare este la fel de sigură ca orice alt serviciu medical din pachetul de analize medicale, ba chiar este considerată de specialiști drept una dintre cele mai eficiente modalități de a furniza în corpul tău vitaminele și nutrienții esențiali. Nu există niciun risc cunoscut legat de capacitatea organismului de a absorbi o concentrație mare de vitamine. Este posibil să simți o ușoară senzație de disconfort din cauza acului, însă după ce perfuzia s-a terminat, ar trebui să îți continui ziua simțindu-te minunat. Chiar dacă organismul este capabil să absoarbă mai mulți nutrienți, este posibil să fie nevoie să programezi mai multe ședințe, pentru a crea un beneficiu de lungă durată și pentru a trata corpul în profunzime. Dacă ești interesat de acest tip de hidratare, poți solicita o oferta de perfuzii personalizate. O echipă de specialiști se poate deplasa chiar la tine acasă.

Perfuziile de hidratare au numeroase beneficii de care te poți bucura. Apelează la o echipă de specialiști care să te ajute să îți crești starea de bine, să previi bolile și să îți ameliorezi mahmureala. Deshidratarea poate duce la probleme serioase de sănătate. Întreabă-ți medicul despre perfuziile de hidratare și alege să investești în sănătatea ta. Bucură-te de beneficiile acesteia chiar din confortul căminului tău.

Sursa foto: pexels.com.

Mihai

Asistent medical generalist – Acreditat OAMGMAMR​
Comunicarea, organizarea și luarea deciziilor sub presiune le-am cultivat în practicarea acestor meseri și m-au ajutat și mă ajută în continuare în meseria mea de dispecer.
Scopul meu în echipa TruMed este de a asigura un traseu ușor pentru asistenți, rezultând într-un timp de așteptare cât mai scurt pentru pacienți.

închide

TruMed 2021 - Toate drepturile rezervate